Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en Charles Crammweg aardgasvrij

Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en Charles Crammweg aardgasvrij

In de Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en het gebied rondom de Charles Crammweg in Renkum werken we stap voor stap toe naar een aardgasvrije wijk in 2040. Dit betekent dat we geen aardgas meer gebruiken voor verwarmen, warm water en koken. Zo blijft jouw wijk een mooie en prettige wijk om in te wonen, óók voor volgende generaties. 

Planning Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en Charles Crammweg

 

 

Aankondiging start van het project en warmtewandeling

In maart heb je een eerste bewonersbrief ontvangen over de plannen voor het aardgasvrij maken van jouw wijk. In deze brief ben je uitgenodigd om mee te lopen in een warmtewandeling door de wijk en jouw verhalen over de wijk met ons te delen.  

 

Enquête

Deze vragenlijst is inmiddels gesloten. 51 bewoners hebben de enquête ingevuld. De geanonimiseerde uitkomsten uit deze vragenlijst delen we tijdens bewonersavond 2. 

 

Bewonersavond 1

Tijdens deze avond gaven we informatie over hoe we samen een wijkuitvoeringsplan gaan maken. We hebben vragen en ideeën verzameld en alvast op hoofdlijnen de opties voor aardgasvrij verwarmen besproken. Lees meer over de uitkomsten van de eerste bewonersavond

 

Start koplopergroep

Een specialist van De WarmteTransitieMakers heeft op verzoek woningschouwen gedaan bij bewoners die nu al concrete stappen willen zetten. Tijdens de schouw is gekeken welke stappen zij konden zetten om zich voor te bereiden op aardgasvrij wonen en wat dit ongeveer kost. Op dit moment is de koplopergroep vol. Lees meer over de koplopergroep.  

 

Meedenkgroep: kennissessie over besluitvorming

Om stappen te kunnen zetten naar aardgasvrij wonen, moeten we gezamenlijk besluiten nemen. We bespraken welke besluiten er nodig zijn en welke informatie nodig is om deze besluiten te nemen. Lees meer in de samenvatting van de kennissessie over besluitvorming

 

Meedenkgroep: kennissessie over opties aardgasvrij wonen

De technisch adviseurs van de WarmteTransitieMakers gaven uitleg over de verschillende mogelijke duurzame warmteoplossingen voor jouw wijk. Er was ruimte voor vragen en we bespraken welke duurzame warmteoplossingen nog verder uitgezocht moesten worden. Lees meer in de samenvatting van de kennissessie over opties aardgasvrij wonen.  

 

Bewoneravond 2

Tijdens de eerste bewonersavond, via de meedenkgroep, via de koplopergroep en via enquête is opgehaald wat bewoners belangrijk vinden bij de stap naar aardgasvrij wonen. Deze randvoorwaarden bespreken we tijdens de tweede bewonersavond. Ook laten we zien welke duurzame warmteoplossingen het meest geschikt zijn voor de wijk en bespreken we of, met wie en wanneer we hierover een voorlopig besluit kunnen nemen. Ook vertellen we welke subsidies en leningen er zijn en hoe je advies en hulp kan krijgen bij verduurzaming. Natuurlijk is er volop ruimte voor vragen, ideeën en suggesties. U ontvangt een brief met een uitndoging voor de tweede bewonersavond. 

 

Meedenkgroep: kennissessie over kosten, financiering en ontzorging

We geven uitleg over de kosten van verschillende duurzame warmteoplossingen. Daarna bespreken we welke subsidies, leningen en ondersteuning er al beschikbaar is. We horen graag waar jij je zorgen over maakt en wat je nodig hebt om je woning stap voor stap te kunnen verduurzamen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Je kan je aanmelden via het aanmeldformulier. Meer informatie over de kennissessies

 

Contactmomenten worden gaandeweg bepaald

De contactmomenten zijn afhankelijk van de uitkomsten van de meedenkgroep en tweede bewonersavond.  

 

Wijkuitvoeringsplan voor jouw wijk is klaar

In het wijkuitvoeringsplan staat welke duurzame warmteoplossing het beste past bij jouw wijk. Ook bevat het een stappenplan dat jou kan ondersteunen bij het verduurzamen van je huis en een overzicht van de hulp die daarvoor beschikbaar is. 

Uitgelicht

Op de kaart icoon

Deel jouw isolatieverhaal!

Heb jij al (delen van) je huis geïsoleerd?

Vind je het leuk om hierover te vertellen om zo andere inwoners te inspireren om ook aan de slag te gaan?

Vertel het ons