Warmtewandeling

Wil je weten of je huis goed geïsoleerd is? Dat kan met een speciale warmtebeeldcamera. Op de thermografische beelden zie je waar jouw huis onnodig warmte verliest en niet goed geïsoleerd is. Door samen met je buurtgenoten een gratis warmtewandeling aan te vragen kom je erachter wat je kunt doen om energie en geld te besparen.

Ontdek waar je woning warmte verliest 

Tijdens een warmtewandeling loopt een expert van Rijn en IJssel Energiecoöperatie samen met wijkbewoners langs verschillende huizen in de wijk. Op de beelden kun je zien welke delen van jouw huis goed geïsoleerd zijn en waar jouw huis juist warmte verliest. Na afloop van de wandeling ontvangen alle deelnemers een gezamenlijk rapport met de thermografische beelden van alle woningen en adviezen om warmteverlies te verminderen en energie te besparen. Deze informatie helpt je om aan slag te gaan met kierdichting en isolatie. Dit is goed voor je portemonnee en voor het milieu.  

Praktische informatie

De wandeling wordt meestal ’s avonds uitgevoerd en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Voor optimale resultaten is droog weer en een buitentemperatuur tussen de 10 en -5 graden nodig. Om de warmtebeelden nauwkeurig te maken, wordt aan deelnemende woningeigenaren gevraagd om hun woning 4 tot 5 uur voor de wandeling op te warmen tot 20 graden. Je bent van harte welkom om de hele route mee te lopen en samen met je buren naar alle huizen te kijken. Heb je minder tijd? Dan kun je ook alleen bij een deel van de wandeling aansluiten.

Als contactpersoon een warmtewandeling aanvragen

Heb je interesse in een warmtewandeling samen met je buren? Vraag dan aan je buren en buurtgenoten of ze ook meedoen. Met minimaal 5 tot maximaal 8 buren kun je een gratis warmtewandeling aanvragen. Het is belangrijk dat de woningen binnen 5 minuten loopafstand van elkaar liggen. 

De contactpersoon van de groep vraagt de warmtewandeling aan bij Rijn en IJssel Energiecoöperatie. De adviseur van Rijn en IJssel Energiecoöperatie neemt vervolgens contact met je op en stemt om welke adressen het gaat en stelt vervolgens een datum en reservedatum voor. De expert van Rijn en IJssel Energiecoöperatie zal 24 uur van tevoren aan de contactpersoon van de groep bevestigen of de wandeling doorgaat (in verband met de weersomstandigheden).

Welke taken heb je als contactpersoon? 

  • Je bent aanspreekpunt voor de adviseur van Rijn en IJssel Energiecoöperatie. 
  • Je verzamelt de contactgegevens van alle buren en buurtgenoten die willen deelnemen. 
  • Je stuurt updates en praktische informatie voor de wandeling door naar de deelnemende buren. 
  • Je kent de buurt goed, daarom mag jij de route van de wandeling bepalen. 

Als contactpersoon een warmtewandeling aanvragen

Impressie van een warmtewandeling

Een impressie van een warmtewandeling is te vinden op de website van de Rijn en IJssel Energiecoöperatie