Werkgroep duurzame Fluitersmaat

Op 9 oktober 2019 bezochten ca. 50 bewoners van onze wijk een motiverende presentatie van Johan van Rhenen (Energieloket Midden Gelderland) en Wim Schoonderbeek (Hevea Initiatief). Negen wijkbewoners besloten vervolgens het voortouw te nemen om de wijk Fluitersmaat te helpen verduurzamen. Hieronder de initiatieven die de werkgroep ‘Duurzame Fluitersmaat’ heeft opgestart.

  • Zeven warmtewandelingen maakten de wijkbewoners bewust en betrokken bij duurzaamheid. Rond de 45 wijkbewoners weten de warmtelekken en koudebruggen te vinden in hun huis.
  • Een informatieavond na de warmtewandelingen informeerde onze wijkbewoners over de resultaten. De beelden van de warmtecamera en de adviezen voor isolatie konden zo worden gedeeld met een grote groep.
  • Het delen van kennis en informatie op de website van de wijk en via de nieuwsbrief voorziet onze wijkbewoners (en anderen) van informatie over duurzaamheid. (Klik hier voor de website)
  • Regeling Reductie Energiegebruik biedt de mogelijkheid om veel huishoudens te helpen om stappen te zetten om energie te besparen. De werkgroep organiseert workshops en deelt informatie over de maatregelen die getroffen kunnen worden.
  • Maatwerkadviezen per type woning zullen een goed inzicht gaan geven in de maatregelen die in veel huizen van de wijk getroffen kunnen worden voor energiebesparing. De woningen waar een maatwerkadvies voor wordt uitgebracht gelden als voorbeeldwoning voor vergelijkbare huizen.
  • Andere initiatieven komen en gaan. De werkgroep is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de wijk verder te verduurzamen.


Wilt u meer informatie over onze werkgroep of heeft u zelf ideeën die ons kunnen helpen de wijk te verduurzamen? Laat het ons weten:
klik hier!

www.fluitersmaat.nl/duurzaam.htm

Pin It on Pinterest

Share This