De Zwerfafval
brigade

De Zwerfafvalbrigade

Plastic, blikjes en ander zwerfvuil, het is voor velen een doorn in het oog. Geniet u ook van een mooi landschap? Zonder zwerfafval is onze omgeving nog veel mooier en kunnen we er allemaal van genieten.

Steeds vaker vormen buurtgenoten samen een zwerfafvalbrigade en ruimen regelmatig het zwerfafval in eigen omgeving op. In Renkum en Oosterbeek zijn al verschillende inwoners die in groepen zwerfafval opruimen. Ook in Doorwerth is men bezig met het oprichten van een zwerfafvalbrigade.

De zwerfafvalbrigades in Oosterbeek, Renkum en Doorwerth komen tot stand door de samenwerking met de gemeente Renkum. De gemeente Renkum omarmt deze zwerfafvalbrigades en stelt onder meer hesjes, knijpers en vuilniszakken ter beschikking om het zwerfafval te kunnen opruimen. Ook kunnen zakken opgehaald zwerfafval via ACV ingezameld worden.

 

De zwerfafvalbrigades gaan regelmatig aan de slag om verschillende gebieden in hun omgeving schoon te houden. En dat kost niet eens zoveel tijd, u ziet al snel resultaat en het is nog gezellig ook! Wilt u zich aanmelden bij een bestaande groep? U kunt dan contact opnemen met duurzaam@renkum.nl.

Pin It on Pinterest

Share This