De inschrijving voor deelname in het grootschalige zonnedak met 5000 zonnepanelen bij de GroeneWaarden in Doorwerth is geopend. Stichting Hevea Initiatief, de Renkumse ondernemer Hooijer en coöperatie ValleiEnergie bieden inwoners uit de regio Renkum, Ede, Wageningen en Overbetuwe deze zomer de kans om mede-eigenaar te worden van de zonnepanelen van dit zonnedak.

Het zonnedak GroeneWaarden is vooral geschikt voor mensen die zelf geen zonnepanelen op het dak van de eigen woning kunnen of willen plaatsen. Zij kunnen zo toch ‘eigen’ duurzame stroom opwekken én 15 jaar lang profiteren van korting op hun energiebelasting!

GroeneWaarden is onderdeel van het bedrijf Hooijer. GroeneWaarden ligt in de uiterwaarden van Doorwerth, in de buurt van de A50 en het kasteel Doorwerth. De daken van de bedrijfsgebouwen maken het mogelijk om met en voor 500 huishoudens en ruim 5.000 zonnepanelen lokale en duurzame zonne-energie op te wekken.

Wim Schoonderbeek van de stichting Hevea Initiatief geeft aan: “Wij helpen de inwoners van Heveadorp met het verduurzamen van hun woningen. De stichting Hevea Initiatief is op vele vlakken actief [heveainitiatief.nl]. Met dit zonnedak bieden wij de inwoners de kans om zelf zonne-energie op te wekken. Daarnaast blijft er voldoende duurzame energie over voor andere omwonenden uit de regio, zodat ook zij mede-eigenaar kunnen worden.”

ValleiEnergie is de lokale energiecoöperatie van negen gemeenten op de rand van de Veluwe en Gelderse Vallei. Voorzitter Elmar Theune: Onze leden, allen inwoners van deze gemeenten, wekken zelf lokaal duurzame stroom op. Van burgers, voor burgers!, is ons motto.”

In 2019 startte de gemeente Renkum het netwerk ‘Renkum Verduurzaamt Samen’. Wethouder Joa Maouche: ‘Uit onze onlangs gehouden enquête blijkt dat 87% van onze inwoners gebruik wil maken van duurzame energie. Het Zonnedak GroeneWaarden biedt hiervoor een uitgelezen kans, die wij als gemeente graag vol ondersteunen. Zelf kan ik geen zonnepanelen laten leggen, deelname aan een energiecoöperatie met een collectieve duurzame opwekking is een goed alternatief’.

Inwoners in de regio die interesse hebben in deelname kunnen zich tot oktober vrijblijvend inschrijven op de website www.valleienergie.nl/GroeneWaarden. Voorinschrijvers krijgen voorrang bij de definitieve inschrijving. Naast mede-eigenaar worden, zijn er ook nog andere mogelijkheden om mee te doen. Voor meer informatie kan men terecht op deze website.

Pin It on Pinterest

Share This