Morgen is het Wereld Bijendag, een dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen om aandacht te vragen voor het belang van bijen. Van de 358 soorten wilde bijen in Nederland zijn er 188 bedreigd. Niet alleen sneu voor de bijen, ook voor ons heeft dit gevolgen.

Vind je het jammer dat de bijen verdwijnen, maar weet je niet wat jij kan doen om ze te helpen? Volgens bijenkenner Verhagen is dat heel makkelijk: „Zorg ervoor, ook als je in de stad woont en je een klein tuintje hebt, dat je wat goede bijenplanten hebt.” Goede bijenplanten zijn bijvoorbeeld bijenkorfje, tijm, guldenroede, salie en ereprijs. „Als iedereen maar een paar bloemetjes in de tuin zet in plaats van stenen, heeft de bij weer veel te kiezen en te snoepen.”

Deel jouw mooiste foto van bezige bijtjes en doe mee aan de fotowedstrijd van bijenlandschap via de volgende website.

 

 

 

 

Renkum Verduurzaamt Samen, hét netwerk en initiatief om tot een klimaatneutraal en klimaatrobuust Renkum te komen, organiseert in de week van 24 tot en met 27 juni de Renkumse Klimaatweek.

Tijdens deze week kunt u aan verschillende activiteiten meedoen en heeft u de mogelijkheid om u te laten inspireren en informeren. Denkt u daarbij aan een informatiebijeenkomst over het opwekken en besparen van energie of een excursie naar een duurzaam initiatief in onze gemeente.

Aanmelden