Wil jij er ook warmpjes bijzitten?

Samen aan de slag met duurzaam en comfortabel wonen in Renkum
De verwachting is dat gasprijzen in de toekomst stijgen. Ook neemt de vraag naar koeling in de zomer toe. Slim dus om je voor te bereiden en aan de slag te gaan met het isoleren van je woning. Zodat je er in de winter lekker warm bij zit en in de zomer heerlijk koel. Je bespaart zo op je energierekening én je draagt bij aan een beter klimaat, doordat je minder CO2 uitstoot.

 

Samen aan de slag
Isoleren is niet altijd makkelijk. Zeker in onze gemeente,  met bovengemiddeld veel oude en relatief grote woningen.

Wat kun je het beste doen, waar moet je rekening mee houden, wie helpt je op weg? Het is best lastig om dat allemaal alleen uit te vinden. Daarom gaan we de komende jaren kijken hoe we samen aan de slag kunnen met isolatie. Per blok van vergelijkbare huizen of per straat. Zodat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken en het, door inkoopvoordelen, goedkoper wordt. We willen tot 2030 elk jaar met een andere wijk samen aan de slag.  In de transitievisie warmte bepalen we hoe we dat doen en in welke wijk.

 

Voorbereiden op de toekomst
Door het isoleren van je woning bereid je je voor op de toekomst. Want in Renkum willen we in 2040 de overstap hebben gemaakt naar duurzame energie, die geen CO2 uitstoot. Om te zorgen dat de aarde niet verder opwarmt en we een leefbare wereld achterlaten voor de jeugd van nu. We gaan dan ook van het aardgas af. Dit hebben we afgesproken in het nationaal Klimaatakkoord. We stappen dan over op duurzame bronnen voor energie.  Zoals

  • groene stroom (uit zon, wind en water)
  • restwarmte van grote bedrijven (zoals Smurfit Kappa – Parenco)
  • warmte uit water of diep uit de aarde (geothermie)

Meer weten?
In sommige wijken van de gemeente zijn inwoners al samen aan de slag met isoleren en energie besparen. Hier kun je bij aan sluiten voor inspiratie en kennis.

Hevea initiatief Heveadorp
Weverstraat e.o. Oosterbeek
Stenen Kruis Oosterbeek
Fluitersmaat Renkum
Clusterwoningen Doorwerth

Talud Oosterbeek, i.o.

Handige sites:
Duurzaamheidslening Renkum
Milieucentraal.nl
Energieloket Midden Gelderland

Pin It on Pinterest

Share This