Klimaattafels 2019

Welkom op Renkum Verduurzaamt Samen

Onder het motto “Renkum verduurzaamt samen” wil de gemeente Renkum graag samen aan de slag om Renkum klimaatneutraal te maken. Hiervoor ontwikkelt de gemeente komende jaren meerdere initiatieven, acties en ondersteunende faciliteiten om mét de samenleving stappen te zetten. Op dit platform vindt u binnenkort alles hierover terug. Voor nu leest u alvast onderstaand meer over de klimaattafels die de gemeente komende maanden organiseert. Ook kunt u de presentatie inzien die tijdens de kick-off bijeenkomst op 21 februari is gegeven. Klik hier om de presentatie te downloaden.

over

De Klimaattafels en de Klimaattop

Lokaal klimaatakkoord

Het klimaat is volop onder de aandacht. Steeds vaker nemen burgers, bedrijven en organisaties acties om CO2-uitstoot terug te dringen en hun impact op het milieu te verkleinen. Het is tijd voor actie, zowel op landelijk niveau, maar zeker ook op lokaal niveau. Gemeente Renkum gelooft in de kracht van lokaal en samen. Onder het motto “Renkum verduurzaamt samen” willen we aan de slag en samen met de samenleving een plan maken: het lokaal klimaatakkoord. We slaan samen de handen ineen en werken toe naar gezamenlijke beweging om Renkum te verduurzamen.

Klimaattafels en Klimaattop

Om dit lokaal klimaatakkoord te realiseren organiseert gemeente Renkum komende maanden de zogeheten klimaattafels. Iedereen die een bijdrage kan en wilt leveren aan “Renkum verduurzaamt samen” kan zitting nemen aan een van deze klimaattafels. In gesprek met elkaar worden thema’s vormgegeven en uitgewerkt tijdens het proces dat volgt. Door aan verschillende onderwerpen aan de tafels te werken verbinden wij inwoners, bedrijven, de gemeente, jongeren en andere organisaties met elkaar om zo een groeiend en lerend netwerk op te zetten. Daarnaast zijn de resultaten van deze klimaattafels, die tijdens de afrondende Klimaattop in voorjaar of zomer van 2019 worden gepresenteerd, voor de gemeente de basis voor het klimaatbeleid van de komende jaren.

Kick-off klimaattafels: donderdag 21 februari

Afgelopen donderdag 21 februari was de Kick-off van deze klimaattafels bij Concertzaal Oosterbeek. Tijdens deze avond stellen we de onderwerpen van de klimaattafels vast. Hieronder kunt u de presentatie downloaden.

 

Mocht u nog vragen hebben over de avond of iets anders willen weten? Mail dan naar duurzaam@renkum.nl of vul hieronder het formulier in.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Hoe heeft u van de klimaattafels gehoord?

7 + 11 =

Pin It on Pinterest

Share This