Wil jij ook jouw appartement verduurzamen en een lagere gasrekening krijgen? Weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar de bijeenkomst Verduurzamen in een VvE.

Veel woningeigenaren in de gemeente Renkum wonen in een appartement. Het verduurzamen van het appartementengebouw is een gezamenlijke opgave van alle eigenaren. De Vereniging van Eigenaren (VVE) waar alle eigenaren lid van zijn neemt samen de besluiten.

Er komen heel veel vragen af op een VvE-bestuur. Moeten we isoleren, terwijl de mensen klagen over de hitte in de zomer? Moeten we nu investeren in een warmtepomp, of wachten op het warmtenet? Er moeten belangrijke besluiten worden genomen, hoe pak je dat aan? welke opties zijn er?

Sjoerd Kaarsemaker van adviesbureau Lichte Bries vertelt over de stapsgewijze aanpak voor renovatie in het Arnhemse. Walter van Steenis, directeur van stichting Woonlasten Neutraal Renoveren (WNR) neemt ons mee in zijn ervaringen met de VVE’s die zij begeleid hebben. Ingezoomd wordt op het belang van de VVE en verantwoordelijk bestuur. En de integrale aanpak van de WNR-methode, waarbij gekozen wordt voor één optimaal scénario, woonlastenneutraliteit en energieprestatiegarantie voor de financiering. Echter niet elke VVE is daarvoor geschikt.

Georganiseerd door het Duurzaamheidsloket Renkum.
Contact: renkum@rijnenijsselenergie.nl

Pin It on Pinterest

Share This