Denk jij na over een elektrische auto? Vanaf 1 juli 2020 kun je waarschijnlijk subsidie krijgen als je een elektrische middenklasse auto koopt of least: € 4.000 voor een nieuwe auto, € 2.000 voor een tweedehands.

De subsidie is alleen bedoeld voor particulieren, dus niet voor zakelijke rijders en zzp’ers: die hebben al voordeel van de lagere bijtelling. Daarnaast betaal je als elektrische rijder geen wegenbelasting. De overheid wil elektrische auto’s zo voor iedereen aantrekkelijk maken.

Subsidie: hoogte en voorwaarden

De regeling is nog niet definitief, het is nog een voorstel. Dat ziet er zo uit:

  • Je koopt of least de elektrische auto als privépersoon.
  • Het gaat om een middenklasse auto: de auto heeft een nieuwwaarde tussen de €12.000 en € 45.000.
  • Het subsidiebedrag voor een nieuwe auto is waarschijnlijk € 4.000 en voor een tweedehandsauto € 2.000.
  • Je moet (een deel van) de subsidie terugbetalen als je de auto binnen 3 jaar verkoopt.
  • Leaserijders krijgen de subsidie per maand uitbetaald, als je de leaseauto binnen 4 jaar weer inlevert, stopt de subsidie.
  • Je kunt de subsidie vanaf 1 juli 2020 aanvragen op rvo.nl. Om de aanvraag te doen moet de auto op jouw naam staan.
  • De regeling wordt waarschijnlijk in mei 2020 gepubliceerd. Je kunt subsidie aanvragen als je de auto ná de publicatiedatum koopt of gaat leasen.

Meer weten over de voordelen van een elektrische auto? Bekijk hoe het zit met de accu, bereik, opladen en milieuvoordeel.

 

Wordt jouw volgende auto elektrisch?

Welke auto past bij jouw rijgedrag? Met de keuzehulp ontdek je welke auto bij jou past en wat de auto je maandelijks kost.

Start de keuzehulp

Belastingvoordelen van elektrisch rijden

Wil je niet op de subsidie wachten? Er zijn nu ook al interessante belastingvoordelen voor elektrische rijders. Zo betaal je geen aankoopbelasting en wegenbelasting. En voor zakelijke lease geldt er een lagere bijtelling.

 

Vrijstelling wegenbelasting en bpm

Voor een volledig elektrische auto betaal je tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB). Dat scheelt honderden tot meer dan 1.000 euro per jaar.

Verder betaal je in 2020 geen aankoopbelasting (BPM) voor nieuwe elektrische auto’s.

Vergelijk de maandkosten van een elektrische auto en een benzineauto.

 

Ondernemer: lagere bijtelling zakelijke auto

Ben je ondernemer of heb je een leaseauto van de zaak? De bijtelling voor een elektrische auto is een stuk lager dan voor andere auto’s. Stekkerauto’s die in 2020 op de weg komen, hebben een bijtelling van 8% over de eerste 45.000 euro. Voor het bedrag daarboven geldt de normale bijtelling van 22%. De lagere bijtelling geldt voor 5 jaar. Lees meer over de bijtelling.

 

Subsidie laadpaal elektrische auto

Wil je een eigen laadpaal? Er is geen landelijke subsidie voor mensen die thuis een laadpaal willen. Er zijn wel enkele gemeenten die subsidie geven voor een laadpaal thuis. Soms stelt de gemeente als voorwaarde dat ook anderen de laadpaal kunnen gebruiken (hij moet dan openbaar toegankelijk zijn). Informeer bij jouw gemeente wat er mogelijk is. Of check op Nederland Elektrisch welke gemeenten gratis een publieke  laadpaal plaatsen. Lees meer over laadpalen.

 

Subsidie elektrische deelauto of bedrijfsauto

Sommige gemeenten hebben een subsidieregeling voor elektrische deelauto’s. Amsterdam geeft subsidie op elektrische bestelauto’s, als in ruil daarvoor een auto op fossiele brandstof wordt uitgeschreven. Kijk op Nederland Elektrisch.

Pin It on Pinterest

Share This