Schut Papier

Schut Papier

Schut Papier in Heelsum bestaat al bijna 400 jaar, maar gaat met de tijd mee. Het bedrijf produceert duurzaam, dat met name tot uiting komt in het hergebruik van materialen voor de papierproductie, maar ook in de stroomvoorziening. Papierfabriek Schut Papier is een echt circulair bedrijf  en bewijst dit elke dag opnieuw. Hoe doen zij dat?

Agrarische reststromen

Schut Papier gebruikt bijvoorbeeld vezels uit agrarische restromen in haar papierproducten. Denk daarbij aan vezels van tomaten- en paprikaplanten, waterplanten, de schil van cacaobonen en tulpenbollen. Het gebruik van hernieuwbare en bio-based grondstoffen past goed in de circulaire economie.

Innovatie
Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie is dat ze constant bezig zijn met innoveren. “We combineren veel oude technieken en kennis met nieuwe technologie om zo bio-based papierproducten te maken die CO2 reduceren. We hebben 1430 zonnepanelen op ons dak, waarmee we in 22% van onze elektrische behoefte kunnen voorzien en we gebruiken alle restwarmte die vrijkomt bij het productieproces”, aldus René Kort van Schut Papier. Daarnaast werkt Schut Papier aan een membraamtechnologie om het water dat tijdens het productieproces gebruikt wordt, te reinigen en daarmee het hergebruik van water naar 60% te brengen. 

Meer weten?

Schut Papier bestaat al zo’n  400 jaar en is één van Nederlands oudste bedrijven. Benieuwd naar wat Schut Papier allemaal doet? Neem dan een kijkje op www.schutpapier.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This