Dat we in een inspirerende gemeente wonen weet u natuurlijk al lang. Maar sinds kort weet ook de rest van de wereld dit! Vorige maand was de gemeente Renkum te gast bij de ChangeNOW Summit in Parijs, waarbij ruim 28.000 deelnemers uit 120 landen aanwezig waren. Vertegenwoordigers van pionierende lokale overheden en bedrijven kwamen hier bijeen om te praten, discussiëren, presenteren en inspireren over nieuwe manieren om de wereld een stuk duurzamer te maken. Niet alleen ging het over de manier waarop de uitstoot van CO2 verminderd kan worden, ook presenteerden verschillende steden innovatieve aanpakken voor duurzaamheid. 

Wethouder Joa Maouche ging samen met Jeff Kirschner – ontwikkelaar van de zwerfafvalapp Litterati – in gesprek over de Renkumse zwerfafvalaanpak. Met behulp van de app Litterati brengen we het zwerfafvalprobleem in kaart en leggen we het gevonden zwerfafval vast. Dit doen wij samen met talloze vrijwilligers van onze zwerfafvalbrigades, Stichting GoClean De Liemers en Provincie Gelderland. Renkum Verduurzaamt tenslotte Samen. 

Op basis van de data ontwikkelt de gemeente Renkum haar zwerfafvalbeleid dat zorgt voor het verminderen van het zwerfafval op straat. De Renkumse aanpak werd enthousiast ontvangen. Diverse lokale overheden zijn enthousiast en gaan onderzoeken of ook zij, samen met hun inwoners, hun zwerfafvalproblematiek op deze manier kunnen aanpakken. Want in je eentje maak je verschil, samen creëren we impact! Bekijk hieronder de bijdrage van Joa Maouche in Parijs. 

Pin It on Pinterest

Share This