Groen

  • De Meebijtuin

    De Meebijtuin biedt jaarrond voedsel- en schuilplekken aan vogels en kleine insecten. Met enthousiaste tuiniers in- en rondom de wijk Talud in Oosterbeek vormen wij deze buurttuin op natuurlijke wijze om tot een biodivers paradijs.

  • De Koninginnetuin

    De Koninginnetuin is gelegen aan de Heelsumse Beek, aan de Koninginnelaan in Heelsum. We kweken op een biologische manier vaste bloeiende planten die goed zijn voor de biodiversiteit. Daarnaast is de Koninginnetuin een pluktuin voor zelfpluk of voor het bestellen van boeketten.

  • MeerBomen.Nu

    Meer Bomen Nu is een project van de Stichting Urgenda. Wij verzamelen 'ongewenste' zaailingen en delen deze gratis uit aan iedereen die ze wil herplanten. Op deze manier willen we Nederland sneller vergroenen.

  • Schooltuin Prinses Beatrixschool

    Sinds 2022 heeft de Prinses Beatrixschool in Wolfheze een eigen schooltuin, bestaande uit een biologische moestuin en enkele fruitbomen.

  • Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe

    Het doel van Stichting Biotoopvereniging 'Zuid-Veluwe' is het bevorderen van (kleinschalig) particulier biotoopbeheer in het huidige cultuurlandschap.

  • Volkstuinvereniging Airborne

    Volkstuinvereniging (VTV) Airborne is een moestuincomplex aan de Airborneweg in Renkum. De Volkstuinvereniging bestaat uit ongeveer 60 leden met een groen hart voor de natuur. We streven naar ecologisch tuinieren in harmonie met de natuur.

  • Duurzame SteK

    Wij zijn een enthousiaste groep bewoners richt zich in de wijk Stenenkruis in Oosterbeek op het verminderen van energieverbruik, meer biodiversiteit, verantwoord watergebruik, deel vervoer en het bevorderen van het onderling contact. SteK is de afkorting voor StenenKruis, en staat ook voor groen en voor je thuis voelen.

  • Wijkinitiatief de Groene Wever

    De Groene Wever wordt gevormd door een groep bewoners van ‘Bato’s Wijk’ in Oosterbeek die zich betrokken voelen bij de verduurzaming van de wijk. De naam verwijst naar de Weverstraat, een historische route midden in de wijk en het vergroenen/verduurzamen. De Groene Wever is een netwerkorganisatie die wijkbewoners informeert en activeert op het gebied energie en biodiversiteit.

  • Werkgroep Duurzame Fluitersmaat

    De werkgroep Duurzame Fluitersmaat legt de nadruk op stapsgewijs energiebesparing. Met eenvoudige middelen en doordacht gedrag kan het energieverbruik fors omlaag. Wij organiseren informatieavonden, warmtewandelingen en maatwerkadviezen in de wijk Fluitersmaat in Renkum

  • Heemtuin de Zomp

    De Zomp is een prachtig gebied, gelegen in het Zweiersdal middenin Oosterbeek. De gemeente heeft in 1996 het natuurgebied overgedragen aan vrijwilligers van IVN de heemtuin. Op een oppervlak van 2500 m2 komen diverse biotopen voor. Middenin ligt een vijver, waaruit de Zuiderbeek ontspringt.

  • ‘t Krugerhofje

    Met de bewoners van de Paul Krugerstraat & Mariaweg in Oosterbeek is in 2021 een buurtinitiatief gestart, om het gemeenschappelijke grasveld in bloei te zetten. Hiermee wil de buurt extra groen creëren voor de biodiversiteit en een speciale ontmoetingsplek maken voor jong en oud, waarmee ze zorgen voor meer verbinding in de buurt.

  • Stichting Turfvrij

    Veengebieden zijn het regenwoud van Europa vanwege hun belangrijke rol in CO2-opslag, waterregulatie en unieke biodiversiteit. De vernietiging van deze gebieden draagt voor 5 procent bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, meer dan de totale uitstoot van de luchtvaartindustrie.

  • Pop-up plein

    Het Pop-up plein is ontstaan als invulling voor het dorp Doorwerth, als ruimte wachtend op de bouw van het Centrumplan Doorwerth. De 2 bushokjes geven inhoud aan de wachtfunctie. Laden, doen en ontmoeten (LDO) zijn daarbij de uitgangspunten.