Meer vlinders en bijen in je tuin? Ik ga wat doen!
Lezing “Kijken door de ogen van de vlinder”

Wordt u ook blij van vlinders en bijen in de tuin. De dagvlinders en wilde bijen staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten dagvlinders bijvoorbeeld die ons land rijk was zijn er 17 uitgestorven. De oorzaak is afname van hun leefgebied, en van de biodiversiteit. Ook in gemeente Renkum en omgeving zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch valt hier nog veel te genieten, en kunt u wat doen!
Wilt u weten wat u kunt doen om uw tuin en omgeving vlinder- en bijvriendelijk te maken. Kom dan naar de lezing.

Kijken door de ogen van de vlinder. Ik ga wat doen! door Albert Vliegenthart
Op 20 juli van 19.30 – 21.30 in het bezoekerscentrum van het Renkums Beekdal.

Meld je aan op de website van https://www.renkumsbeekdal.nl/20-juli-lezing-kijken-door-de-ogen-van-de-vlinder-ik-ga-wat-doen/

Door te kijken door de ogen van een vlinder en de wilde bij, zie je wat ze nodig hebben en kunt u eenvoudige maatregelen treffen om ze in uw tuin een thuis te geven. Voor de beginner en de gevorderde.

Albert Vliegenthart is ecoloog en programmamanager (‘Onder het maaiveld’ en kwartiermaker Deltaplan Biodiversiteit) bij de Vlinderstichting en auteur van het boek ‘een tuin vol vlinders en bijen’. Een inspirerend boek vol praktische tips om zelf op een eenvoudige manier bijen en vlinders (en andere insecten) in je tuin meer ruimte te geven.

In Renkum is een samenwerking in ontwikkeling van groene initiatieven, Renkum Zoemt. Eén van de acitiviteiten is het ontwikkelen van een bijenlint, in tuinen, bermen, plansoenen,bos- en akkerranden door de verschillende dorpen heen. Initiatiefnemers hierin zullen op de bijeenkomst aanwezig zijn, zodat u kunt napraten.

Organisatie Duurzaamheidsloket Renkum i.s.m. stichting Renkums Beekdal

Pin It on Pinterest

Share This