Klimaattafels 2019

Welkom op Renkum Verduurzaamt Samen

Onder het motto “Renkum verduurzaamt samen” wil de gemeente Renkum graag samen aan de slag om Renkum klimaatneutraal te maken. Hiervoor ontwikkelt de gemeente komende jaren meerdere initiatieven, acties en ondersteunende faciliteiten om mét de samenleving stappen te zetten. Op dit platform vindt u binnenkort alles hierover terug (er wordt momenteel druk gewerkt aan de look&feel en bouw van dit platform). Voor nu leest u onderstaand meer over de klimaattafels die de gemeente komende maanden organiseert.

Let op! Locatie is gewijzigd!
Nieuwe locatie is:

 

Concertzaal Oosterbeek
Rozensteeg 3
6862 DH Oosterbeek

over

De Klimaattafels en de Klimaattop

Lokaal klimaatakkoord

Het klimaat is volop onder de aandacht. Steeds vaker nemen burgers, bedrijven en organisaties acties om CO2-uitstoot terug te dringen en hun impact op het milieu te verkleinen. Het is tijd voor actie, zowel op landelijk niveau, maar zeker ook op lokaal niveau. Gemeente Renkum gelooft in de kracht van lokaal en samen. Onder het motto “Renkum verduurzaamt samen” willen we aan de slag en samen met de samenleving een plan maken: het lokaal klimaatakkoord. We slaan samen de handen ineen en werken toe naar gezamenlijke beweging om Renkum te verduurzamen.

Klimaattafels en Klimaattop

Om dit lokaal klimaatakkoord te realiseren organiseert gemeente Renkum komende maanden de zogeheten klimaattafels. Iedereen die een bijdrage kan en wilt leveren aan “Renkum verduurzaamt samen” kan zitting nemen aan een van deze klimaattafels. In gesprek met elkaar worden thema’s vormgegeven en uitgewerkt tijdens het proces dat volgt. Door aan verschillende onderwerpen aan de tafels te werken verbinden wij inwoners, bedrijven, de gemeente, jongeren en andere organisaties met elkaar om zo een groeiend en lerend netwerk op te zetten. Daarnaast zijn de resultaten van deze klimaattafels, die tijdens de afrondende Klimaattop in voorjaar of zomer van 2019 worden gepresenteerd, voor de gemeente de basis voor het klimaatbeleid van de komende jaren.

Kick-off klimaattafels: donderdag 21 februari

Op donderdag 21 februari organiseren wij de Kick-off van deze klimaattafels en daar nodigen wij u graag voor uit. Tijdens deze avond stellen we de onderwerpen van de klimaattafels vast en kunt u als geïnteresseerde bij verschillende tafels een kijkje nemen. Natuurlijk bepaalt u daarbij zelf aan welke tafel u uiteindelijk plaats gaat nemen, omdat het een thema moet zijn waar uw hart sneller van gaat kloppen!

De kick-off vindt plaats bij Concertzaal Oosterbeek (Rozensteeg 3 in Oosterbeek) en start om 17.30 uur met een inloop met koffie en thee. Vanaf 18.00 uur begint het officiële programma wat duurt tot 21.30 uur. In de loop van de avond wordt er ook een eenvoudige maaltijd aangeboden.

Aanmelden & vertel het door

Wilt u bij deze Kick-off aanwezig zijn op donderdag 21 februari aanstaande? Hieronder kunt u zich aanmelden bij het inschrijfformulier.

Afsluitend: Kent u mensen in uw omgeving die hier ook zeker bij aanwezig moeten zijn en graag een bijdrage willen leveren aan de klimaattafels? Verwijs ze dan door naar renkumverduurzaamtsamen.nl!

We zien u graag op donderdag 21 februari aanstaande!

N.B.: Mocht u nog vragen hebben over de avond of iets anders willen weten? Mail dan naar duurzaam@renkum.nl.

Let op! Locatie is gewijzigd!
Nieuwe locatie is:

 

Concertzaal Oosterbeek
Rozensteeg 3
6862 DH Oosterbeek

Inschrijfformulier

Hoe heeft u van de klimaattafels gehoord?

10 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This