​Gratis tuinadvies

Wilt u uw tuin verduurzamen, onderhoudsarmer en biodiverser maken? Maak dan gebruik van het gratis tuinadvies! Samen met PAN-Tuinen bieden we 10 gratis tuinadviezen aan. Wees er snel bij, want op=op!

Op basis van uw tuin en wensen ontvangt u een persoonlijk ecologisch advies. Hiermee kunt u uw tuin nog natuurvriendelijker maken. Een natuurlijke tuin is onderhoudsarmer, minder gevoelig voor plagen en kan beter tegen droogte. Bovendien valt in een natuurlijke tuin altijd iets te beleven!  

Hoe werkt het?

Het gratis tuinadvies is een tijdelijke actie. We geven in totaal 10 tuinadviezen weg. Wees er snel bij, want op=op!

  • U meld zich aan door een bericht te sturen naar e-mail info@pan-tuinen.nl.
  • Daarna neemt een medeweker van PAN-Tuinen contact met u op. U vertelt meer over de huidige situatie en uw wensen.
  • Vervolgens komt de medewerker bij u thuis om uw tuin te bekijken. Aandachtspunten zijn biodiversiteit, grondsoort, inheemse planten enzovoort.
  • Op basis daarvan ontvangt u een persoonlijk ecologisch tuinadvies. Hiermee kunt u aan de slag in uw tuin. Als u daarbij hulp nodig heeft verwijzen we u door naar een ecologisch hoveniersbedrijf in de buurt.

Waarom vergroenen?

Vergroenen, verduurzamen en biodiverser maken, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Meer natuur in de tuin doet al veel, maar het kan nog beter. De ecologische hovenier kijkt naar de mogelijkheden en geeft tips. Denk aan het gebruik van inheemse plantsoorten die belangrijk zijn voor insecten of leg een paar stukken hout neer voor zweefvliegen en vogels. Gebruik boomschors in plaats van bestrating en plaats klimplanten langs de schutting. De ecologische hovenier denkt graag met u mee.

Proef

Met deze korte actie onderzoeken we wat de behoefte is en of de actie op deze manier werkt. Daarom is er aan het eind een korte evaluatie. Als de actie succesvol blijkt, bieden we misschien in de toekomst het tuinadvies aan voor degene die hun tuin groener willen maken. We werken samen met het ecologisch hoveniersbedrijf PAN-Tuinen uit Doorwerth.

 

Pin It on Pinterest

Share This