De energiecoach helpt met besparen

Als u zorgen heeft over de hoge energierekening of wilt weten wat u kunt doen om energie te besparen in huis, kunt u hulp vragen aan een energiecoach van de Energiebank Regio Arnhem. De energiecoach komt thuis bij u langs om te kijken welke apparaten de meeste stroom verbruiken. Misschien helpt het om een oud apparaat te vervangen wat veel stroom verbruikt, zoals een koelkast of wasmachine. De coach kan helpen om daar een vergoeding voor te krijgen. Gerry en Hanneke wonen in de gemeente Renkum en hebben hulp gevraagd aan de energiecoach. Zij vertellen over hun ervaring.

Hoe heeft u gehoord van de energiecoach?

“Via een buurvrouw hoorde ik dat er energiecoaches zijn. Ik had ook al eens een placemat gezien met energiebespaartips”, vertelt Gerry. “Ik heb toen eerst gebeld met de Energiebank. Zij gaven uitleg over de energiecoach en hoe die mij kan helpen.”

Hanneke geeft aan dat zij via de sociale dienst van de energiecoach heeft gehoord: “Ik kwam daar eigenlijk voor een ander probleem. Toen gaven ze mij aan dat ik een onzuinig witgoedapparaat kon vervangen. Dit doe je met advies van de energiecoach. Samen met de coach heb ik gekozen voor een nieuwe koelkast met vriesvak. Hiermee kan ik tot 80 euro per jaar besparen aan stroom.”

Waarom heeft u de coach ingeschakeld?

Gerry zocht advies over stroom besparing in huis en uitleg over de energierekening. “De energiecoach heeft mij geholpen bewust te worden van het energieverbruik in mijn woning. We hebben samen naar de energierekening gekeken. De coach komt meerdere keren langs en dat hield mij enthousiast om ermee aan de slag te blijven gaan.” Hanneke zag vooral voordeel in de witgoedregeling. Ze zegt daarover: “Het leek mij fijn om de apparaten in mijn huis te laten vervangen. Dat gaat via de energiecoach en daarom heb ik de coach ingeschakeld. Ik vond het wel een drempel om hulp te vragen hierbij. Het is niet iets waar je trots op bent, maar als je je daar overheen zet kan het wel echt helpen.”

Welk verschil merkt u sinds de energiecoach is langs geweest?

Hanneke geeft aan dat de energiecoach helpt met tips. Door het gedrag aan te passen kan je al een hoop besparen. “Als ik een vraag heb mag ik de energiecoach altijd bellen of appen. Ik vind het fijn dat ik mijn zorgen kan uiten bij hem.” Gerry heeft ook nuttige tips gehad. Zo had ze de hele dag een waterbed aan staan, wat eigenlijk niet nodig is en veel stroom kost. “De coach heeft slimme meters op apparaten in mijn huis gezet. Hierdoor kon ik gelijk zien hoeveel ze verbruiken. Ook zijn mijn lampen vervangen voor ledlampen en heb ik radiatorfolie achter de verwarming geplakt.”

Raad u anderen aan om hulp te vragen aan de energiecoach?

Volgens Gerry heeft de energiecoach echt een verschil gemaakt: “De radiatorfolie, het vervangen van de lampen en de verwarming omlaag zijn allemaal tips die dagelijks helpen om energie te besparen. Door de energiecoach heb ik meer inzicht in mijn energieverbruik en weet ik hoe ik kan besparen.” Hanneke is ook erg te spreken over de energiecoach: “Ik raad het anderen zeker aan. Ik dacht dat ik al veel wist, maar de energiecoach heeft mij toch nieuwe dingen geleerd. Twee weten er altijd meer dan een. En je kan er nooit slechter uitkomen, het kan alleen helpen.”

Meer informatie

De energiecoach helpt u gratis om stap voor stap meer grip te krijgen op uw energierekening. Naast persoonlijk advies helpt de coach bij het plaatsen van gratis energiebesparende producten thuis. De coach geeft tips over hoe u nog meer kunt besparen, zo gaat uw energieverbruik omlaag en dat scheelt op de energierekening. Gemiddeld besparen gezinnen op deze manier honderden euro’s per jaar. Kijk op www.renkum.nl/energie voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This