Wilt u deskundigen inhuren voor het voorbereiden van een nul-op-de-meter-renovatie van woningen (NOM-renovatie), een stapsgewijze aanpak naar NOM (NOM-ready situatie) of een Zeer Energiezuinig Pakket? Dan kunt u subsidie aanvragen via de provinciale subsidieregeling “energiebesparing: procesondersteuning VvE”.

 

Voor wie?

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie aanvragen. Een VvE kan subsidie aanvragen namens VvE’s waarmee deze samenwerkt.

 

Waarvoor?

U kunt subsidie aanvragen voor de inhuur van een of meerdere externe deskundigen voor het voorbereiden van een NOM- of NOM-ready-renovatie of een Zeer Energiezuinig Pakket. Het gaat daarbij om het opstellen van een uitvraag, het beoordelen van offertes van bouw- en installatiebedrijven, het begeleiden bij de besluitvorming en het begeleiden van de financiering.

Bij een NOM-woning is op jaarbasis de hoeveelheid verbruikte energie gelijk aan de hoeveelheid opgewekte energie. Bij een NOM-renovatie zorgt u hiervoor. Bij een NOM-ready-renovatie doet u dit stap voor stap.

Een Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP) is isolatie van dak, gevel, vloer, glas, kozijnen en deuren die voldoet aan specifieke isolatiewaarden. Ook een systeem voor CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met warmteterugwinning is onderdeel van een ZEP.

 

Voorwaarden

U kunt deze subsidie aanvragen als:

  • uw VvE of de samenwerkende VvE’s minstens 10 wooneenheden hebben;
  • de externe deskundigen geen lid zijn van de aanvrager;
  • de externe deskundigen niet de VvE-beheerder zijn voor de VvE van het gebouw;
  • de externe deskundigen geselecteerd zijn uit minimaal 3 offertes;
  • de externe deskundigen aantoonbaar ervaring hebben op het terrein waarop zij worden ingezet;
  • de externe deskundigen in dit proces geen aanbiedende of uitvoerende partij zijn, en niet in opdracht van deze partijen werken;
  • u een scan of onderzoek heeft laten doen naar onder meer de haalbaarheid, benodigde maatregelen en financiële gevolgen van een NOM-renovatie of ZEP.

 

Maximale bijdrage

De subsidie bedraagt maximaal 80% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 35.000.

 

Subsidie aanvragen?

Wilt u met uw VvE deze subsidie aanvragen? Neem dan contact op met Erwin Jansen. Wij kunnen u ondersteunen met de aanvraag. Op deze manier werken we samen aan een energiezuinig Renkum!

Let op: voor de subsidie is een bepaald bedrag beschikbaar gesteld. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag besteed is. Hierbij geldt op = op.

 

Erwin Jansen

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Duurzaamheid

Telefoon (026) 334 83 91

e.jansen@renkum.nl

Pin It on Pinterest

Share This