Duurzame SteK

Duurzame SteK

Een mooi buurtinitiatief om de wijk te verduurzamen is het initiatief ‘Duurzame Wijk Stenen Kruis’. Op 8 oktober 2018 kwamen maar liefst 65 buurtgenoten naar de wijkavond in het Vierbeek College om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Ondertussen zijn er al velen aangesloten die graag hun steentje bijdragen en zijn er verschillende subgroepen gevormd, namelijk:

The Heat is On
Deze subgroep houdt zich bezig met ontwikkelingen omtrent duurzame technieken. De belangrijkste uitdaging waar deze groep mee aan de slag gaat is de manier waarop we ervoor gaan zorgen dat we in de toekomst van het gas af kunnen met bestaande woningen. Maar ook andere thema’s komen aan bod zoals de beste opties om energie te besparen en op te wekken.

Groen Blauw

De leefbaarheid in de wijk is het thema van deze club mensen. Het gaat over meer groen in de wijk en de waterhuishouding.

Mobiliteit
Hier wordt hard gewerkt aan het mobiliteitsvraagstuk. Hoe kunnen we in de wijk initiatieven ontplooien waardoor er minder CO2-uitstoot bereikt wordt in de wijk? Denk hierbij aan deelauto’s, elektrische laadpalen, verzamelpunten voor pakketten.

Geïnteresseerd in dit initiatief? Neem dan eens een kijkje op de website duurzamestek.nl, onze Facebookpagina of neem contact op via info@duurzamestek.nl.

Meld u aan via het formulier

Mocht u overige vragen hebben dan kunt u via onderstaande gegevens contact met ons opnemen.

duurzaam@renkum.nl

(026) 33 48 111

Generaal Urquhartlaan 4, 6861 GG Oosterbeek

Ma t/m vrij van 8.30 uur - 17.00 uur

Contactformulier