Duurzaamheidsloket op het gemeentehuis

‘Ik ga wat doen!’

We hebben te maken grote thema’s als veranderend klimaat, afname biodiversiteit, verdroging, stikstof, energietransitie. Abstracte onderwerpen. Én ook héél praktisch! Het duurzaamheidsloket is voor inwoners die zeggen ‘ik ga wat doen!’. Het staat er vol met tips en ideeën over het verduurzamen en vergroenen van de woning en de tuin, onder andere van veel organisaties actief in de gemeente Renkum.

Laat je verrassen! Of, beter nog, verras ons.

Gaat u aan de slag met verduurzamen? Alleen of samen met uw buren? Kom bij het Duurzaamheidsloket in het gemeentehuis ideeën opdoen! Denk samen met ons mee om ideeën verder te brengen, onder het genot van een kopje koffie.

Afspraak of vrije inloop
Vanaf april kunt u elke tweede donderdagmiddag in de maand van 13.00 tot 17.00 uur bij het fysieke Duurzaamheidsloket terecht. Dit loket vindt u in het gemeentehuis in Oosterbeek, rechts naast de receptie.
• Op afspraak: van 13.00 tot 15.30 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak maken kan via de website van het digitale loket.
• Vrije Inloop: van 15.30 tot 17.00 uur is er vrije inloop. Een afspraak hiervoor is niet nodig. Het loket is de komende maanden open in de middag van donderdag 14 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december.

Irma Corten van het duurzaamheidsloket vindt duurzaam doen leuk!

“In de praktijk zit ik vaak achter mijn bureau. Liefst ben ik actief bezig. Alweer lang geleden, in 2007, nodigden we de afkoppelcoach vanuit de gemeente uit bij ons thuis. Die kwam met een klapper met plaatjes en praktische voorbeelden. We hebben de regenpijpen afgekoppeld en een groen dak op de carport gemaakt. Elke dag hebben we daar veel plezier van, als ik vanuit het keukenraam een merel zie badderen of de Vlaamse gaai eikels zie verstoppen als wintervoorraad. In de zomer verdort de tuin niet door het afgekoppelde hemelwater en blijft het lekker koel.

Ik vind het leuk om met vele thema’s te werken. Als actief lid van het wijkinitiatief Clusterwoningen toekomst proof in Doorwerth hebben we praktische instructiefilmpjes gemaakt ‘Clus Tutorials’. Hierop zie je hoe je kleine maatregelen zoals de kieren dichten in je woning, kunt uitvoeren en zo eenvoudig op gas kunt besparen. Voor sommigen ben ik een bekend gezicht in de gemeente. Ik heb bij diverse woningen warmtescans gedaan, om warmtelekken in de woning op te sporen”. 

Kom langs!

Pin It on Pinterest

Share This