Het succes van De 1ste Renkumse Plandeldag -met een oogst van 100 vuilniszakken vol aan zwerfafval- smaakt naar meer. Daarom krijgt de opschoonactie dit jaar een vervolg. Op zaterdag 8 juni gaan de Renkumse dorpen Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze aan de plandel tijdens de 2e Renkumse Plandeldag. Lokale opruimhelden komen op dit feestelijke event in actie om samen met Plandelman en buurtbewoners, buren, vriendengroepen, sportclubs, scholen en andere cleanup-initiatieven de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. Het motto: opgeruimd, straat netjes!

Plandelen is een samenvoeging van ‘wandelen’ en ‘plastic rapen’. Het woord plandelen werd door de Volkskrant al uitgeroepen tot Woord van de Week. Het woord én de activiteit raken steeds meer ingeburgerd: iemand met de grijpstok langs de kant van de weg of in de eigen wijk is al lang geen raar gezicht meer. Anton ‘Plandelman’ Damen organiseert piepkleine en megagrote acties om zoveel mogelijk opruimhelden te activeren. Het fenomeen verspreidt zich snel. Plandelman startte zijn Plandeldag in Utrecht. Naast een Plandeldag in de gemeente Renkum vindt dit jaar ook de 1ste Eindhovense Plandeldag (14 september) en de 1ste Arnhemse Plandeldag (21 september) plaats. Het grootste plandel-evenement dit jaar is De 3de Utrechtse Plandeldag op zaterdag 29 juni, als onderdeel van De Utrechtse Plandeldagen.

Meedoen met plandeldagen is gratis, net als de speciale WePlog-app (gratis voor iOS en Android) waarmee de gelopen routes de stadskaart in realtime groen kleuren. Je eigen straatje, of dat van een ander; een kwartiertje of een uur, in de vroege of late uurtjes, dat maakt niet uit. Met een gelegenheidsgroepje, in je uppie, met de kids of de buren of je sportclub of school: alles mag.

Hoe meer zielen, hoe schoner het is. Meld je aan (en claim alvast jouw schoonmaakstukje) dan weet jij als eerste het feestelijke programma van die dag. Aanmelden kan met een mailtje naar info@plandelen.nl

Over Plandelman

Is het een vogel, een vliegtuig, een raket? Nee, het is Anton de Plandelman: de opruimheld optimistischer dan Superman, socialer dan Spider-man en groener dan de Hulk. Zijn missie: anderen te enthousiasmeren om samen de strijd tegen zwerfafval en plastic vervuiling aan te gaan. Als binfluencer is hij actief op social media als Instagram en organiseert hij piepkleine en megagrote acties en alles daartussen om zoveel mogelijk opruimhelden te activeren. Zijn grootste succes (tot nu) was De 2de Utrechtse Plandeldag met 2000 opgeschoonde straten en stoepen in 1 dag. Het bewijs dat we gezamenlijk de grootste uitdagingen de baas kunnen.


Belangrijke Plandeldata 2024

  • Zaterdag 8 juni: De 2de Renkumse Plandeldag – diverse activiteiten in Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze
  • Donderdag 27 t/m zondag 30 juni: De Utrechtse Plandeldagen
  • Zaterdag 6 juli: Landelijke Peukmeuk @ Utrecht – Plandelman gooit de peuk erin!
  • Zaterdag 14 september: De 1ste Eindhovense Plandeldag
  • Zaterdag 21 september: De 1ste Arnhemse Plandeldag

 

Voor meer informatie: https://www.plandelen.nl/

Volg Plandelman via @plandelman op Instagram en Facebook

 

Pin It on Pinterest

Share This