Amsterdam, 23 januari 2020 – Vanaf vandaag kunnen sportverenigingen een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport, is het mogelijk om deze leningen aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief.

Duurzaam sporten voor iedereen
Van zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de kantine, tot het (her)bouwen of geheel energieneutraal maken van het clubhuis. Vanaf vandaag worden duurzame ambities van sportverenigingen realiteit met de Sportlening. Dat maakten het BNG Duurzaamheidsfonds en Stichting Waarborgfonds voor de Sport (SWS) bekend tijdens het jaarcongres van NOC*NSF in de RAI in Amsterdam.

Routekaart verduurzaming Sport
Sporthallen, zwembaden, ijsbanen en alle clubhuizen bij voetbal-, hockey- en tennisverenigingen. Het is slechts een greep uit alle sportaccommodaties die, met een borgstelling van SWS, in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Sportlening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds. De uitbreiding van het BNG Duurzaamheidsfonds is onderdeel van de vandaag ondertekende “Routekaart Verduurzaming Sport” die wordt ondersteund door onder meer het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten.

Bruno Bruins, minister van Sport:
“Verduurzamen van sportaccommodaties loont. Al binnen tien jaar kan een verduurzamingsmaatregel zich terugverdiend hebben. Lagere maandlasten beginnen meteen, zo kan een sportclub meteen investeren in dat wat zij belangrijk vinden’.

Sportlening BNG Duurzaamheidsfonds
Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening vanaf EUR 10.000 tot EUR 500.000 tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief, indien er sprake is van een garantie door SWS, al dan niet aangevuld met gemeentegarantie. Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is fondsmanager van het BNG Duurzaamheidsfonds.

Heleen Plante, fondsmanager BNG Duurzaamheidsfonds van SVn:
“Wij zijn erg trots op de uitbreiding van het fonds. Met de Sportlening kunnen we veel sportverenigingen in Nederland helpen met het verduurzamen van hun sportlocaties, zodat jong en oud op een duurzame manier kunnen blijven sporten. Nu en in de toekomst.’’

Oliver Labe, lid van de Raad van Bestuur van BNG Bank en voorzitter van de Raard van Toezicht van het BNG Duurzaamheidsfonds:
“Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel van de strategie van BNG Bank. Door uitbreiding van het BNG Duurzaamheidsfonds met een sportlening komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar eenvoudige financiering voor duurzame projecten en ondersteunen we de energietransitie.”

Dick Zeegers, directeur van Stichting Waarborgfonds van Sport:
“Stichting Waarborgfonds Sport heeft als doelstelling om leningen tegen gunstige voorwaarden mogelijk te maken. We zijn verheugd dat het BNG Duurzaamheidsfonds deze leningen wil verstrekken”.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de borgstelling of het aanvragen van een waarborg naar www.sws.nl.
Ga voor meer informatie over de sportlening en voor aanvragen naar www.sportlening.nl of de fondswebsite www.bngduurzaamheidsfonds.nl.

Pin It on Pinterest

Share This